2018. április 7., szombat

Tonhalas csicseriborsó saláta

Igazi fehérjebomba, sosem gondolnád hogy pár falattól mennyire jól fogsz lakni és 3 perc alatt elkészül! Nem is értem eddig miért nem készítettem ezt el többet. Szuper azokra a szombati ebédekre amikor dolgozom és nincs időm másra vagy azokra amikor bevásárlás és minden heti dolog elintézése mellett szintén nincs idő másra.














Hozzávalók:
1 dl laktózmentes joghurt vagy kicsit kevesebb növényi tejszín
1 kk dijoni mustár
2 ek majonéz (vega)
1-2 konzerv tonhal (ahogy szereted, ha azt szeretnéd hogy érzeni lehessen a tonhalat akkor 2!)
só, bors (sok!!)
fél kaliforniai paprika
egy fej vöröshagyma
1-2 ek apróra vágott kapor
egy nagy doboz előre főzött csicseriborsó konzerv 400g

Elkészítés:
a joghurtot, a mustárt és a majonézt összekeverjük a lecsepegtetett tonhallal (lazackonzervből is isteni!). Sózzuk borsozzuk és megszórjuk a kaporral. A paprikát és a hagymát apróra vágjuk és ezt is hozzákeverjük. A csicseriborsót egy másik tálban krumplinyomóval kicsit összetörjük annyira amennyire szeretnénk, hogy kenhető állaga legyen. Majd a többihez keverjük. Most megkóstoljuk és pótoljuk a hiányzó sót és borsot! Önmagában is nagyon laktató de szendvicsben vagy pirítósban akár tortillába tekerve is finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése