2017. október 27., péntek

Áfonyás-tökmagos baconbe tekert fasírt

Családom új kedvence. Habár a fasírt szeretete állandó nem árt néha valami új színt is vinni bele. Érdekes új ízek kerültek bele, de nagyon jól összehangolódtak és abszolút elnyerték elsőre a család tetszését. Miután nagyon könnyű így el tudom képzelni hogy vendégségekre is többször megsütöm majd mert nagyon látványos, nagyon illatos.














Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-2 ek kakukkfű és rozmaring
1 tojás
fél kiló darált hús
200 g tökmag (héj nélkül)
200 g vörös áfonya
100 g apróra vágott bacon
100 g bacon csíkokban (ezzel tekerjük majd körbe)

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk kis kókuszzsíron megfuttatjuk max 4 perc. A fokhagymát fokhagymatörőben összezúzzuk és a vöröshagymára tesszük. Sózzuk (mehet rá itt kicsit több só mert többet már nem fogunk sózni) és borsozzuk. Rátesszük a kakukkfüvet és a rozmaringot is. Összekeverjük és a tűzről levesszük.
A darált húst, a tojást, a tökmagot, a vörös áfonyát és az összevágott bacont összekeverem, majd ráöntöm az imént megsütött fűszeres hagymát. Ha tojást nem ehetsz akkor nyugodtan kihagyhatod.
Egy őzgerinc formát vagy egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral és a hosszú bacon csíkokkal. Keresztbe teszem a csíkokat tehát most a két szélük a tepsi két oldalán kilóg. Beleöntöm a fasírtot majd a két oldalán ráhajtom a bacon csíkok szélet. Megpróbálom úgy hogy jól átfogja.
Sütőben 180 fokon sütöm 40 percet. A sütőbe egy nagy pohár vizet teszek a tepsi mellé vagy alá hőálló pohárban vagy egy másik kis tepsiben.

U.i.: ha nem eszel húst akkor a darált hús helyett használj bio füstölt tofut a bacont pedig hagy el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése