2017. szeptember 14., csütörtök

Kukoricás lencse chowder

Jön az ősz, ilyenkor jó este leülni egy jó meleg tartalmas leves mellé. Ez egy könnyű és gyors sűrű leves tele finom zödségekkel. Ha megfőtt (kb 25 perc) a végén többféle módon is befejezhetjük. Díszíthetjük apró paradicsommal, citromgerezdekkel vagy zöldfűszerrel is. Glutén-, tej-, tojásmentes és vegán.







Hozzávalók:
1 kk kókuszzsír (vagy valamilyen olaj)
3 kis sárgarépa
negyed zeller
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 nagyobb szem krumpli
1 l zöldségalaplé
35 ml (vagy 3 ek) kókusztej
130g lencse
250g kukorica (mélyhűtött)
só, bors
egy csipetnyi chili
egy babérlevél
dísztéshez citromgerezd, zöldfűszer, paradicsom

Elkészítés:
A sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát és a krumplit megpucoljuk és kisebb-nagyobb darabokra vágjuk ízlésünk szerint. A kókusszsíron 5 perc alatt átpirítjuk közben figyelünk hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a memgosott kimért lencsét és kukoricát, majd felöntjük az egy liter alaplével és a pici kókusztejjel. Fűszerezzük a chilivel és a babérlevéllel. 20 percig főzzük. Jó sűrű levest kapunk. Kimerünk két nagy merőkanállal egy magas tálba és leturmixoljuk a leves 1/3át. Majd visszatöltjük a lábasba és jól összekeverjük. Citrommal vagy paradicsommal vagy akár zöldfűszerrel is díszthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése