2016. május 2., hétfő

Mákos palacsinta meggyel

Többféle palacsintatésztát kevertem be mert végre kipróbáltuk a party palacsinta sütő szettet. Szerettem volna ha legalább két-háromféle tészta is sikerül és miután mákimádó barátnőmék jöttek vendégségbe, ezért kipróbáltam milyen is amikor mákot teszek a palacsinta tésztába. Pozitív meglepetés ért szerencsére mert a mákos palacsinta tészta az nagyon jó! Glutén- és tejmentes!







Hozzávalók:
100g őrölt mák
50g rizsliszt
150 g gluténmentes shar B
2 egész tojás
1-2 kk kókuszzsír
nagyon pici só
500 ml rizstej 

Elkészítés:
robotgéppel az összes hozzávalót összedolgozzuk. Most jönnek azok a tuti tippek amik nélkül a mákos-rizslisztes tészta tuti hogy elszakadna. Melegítsd fel eléggé a palacsintasütőt. Minden egyes belekanalazás és újabb adag palacsinta tészta kisütés előtt keverd át az egész tésztát különben leül az aljára a rizsliszt és a mák is és a tetején úszik a rizstej/olaj. Minden palacsinta kisütése előtt kend át a palacsintasütőt olajjal vagy kókuszzsírral de ha speciális teflon felületen sütsz akkor nem kell. Míg sülnek a palacsinták hagyd őket nyugodtan sülni, csak akkor kezdd el felszedegetni a szélét ha már látod hogy kicsit felpöndörödik és hogy az alja megszilárdult, különben odaragad és szétszakad. Az első kettő után már szuperül megy majd és ha szereted a mákot akkor ez a palacsinta a kedvenced lesz! És mivel is ettük....meggyel....almaszósszal...csipkebogyó lekvárral...baracklekvárral de tuti jó mézzel vagy mogyoróvajjal is :)

Ha bejött ez a recept akkor arányosan növeld a hozzávalók mennyiségét mert mi mini palacsintákat sütöttünk és így lett belőle kb 18 darab tehát az nagy paliban 10 darab és az azért mákszeretőknél gyorsan elfogy társaságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése