2015. december 24., csütörtök

Hókifli

Karácsonyi aprósütemény és szuper az iskolai ünnepekre is. Könnyű, gyors, tej- és gluténmentes és a gyerekek is el tudják készíteni. Ezzel a recepttel szeretnék Nektek Nagyon Boldog Karácsonyt kívánni. Teljesüljön minden vágyatok és kívánom hogy minden nap érezzétek a szeretetet :)





Hozzávalók:
480 g glutenix alfa mix (vagy olyan liszt amit szeretnél)
360 g növényi margarin (nem hidrogenizált)
pici só Himalája
2 db egész tojás
60g eritrit vagy valamilyen cukor
200 g darált dió
8 dkg őrölt eritrit vagy valami portcukor helyettesítő vagy porcukor
1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília kivonat

Elkészítés:
A lisztet, margarint, tojást, cukrot, sót összedolgozzuk. A diót ledaráljuk. Ne maradjanak benne nagy szemek mert az megéghet. A ledarált diót a tésztához dolgozzuk. 10-20 percre állni hagyjuk így könnyebb lesz majd formázni nem ragad annyira, de azért egy kicsit igen :D A sütőt 170 fokra előmelegítjük és két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Kézzel kifliket formázunk én a ducibbakat kedvelem de lehet egészen apróra gyúrni. Forró sütőben 15-17 percet sütjük, ha ilyen nagyokat akartok mint a képen van akkor maradhat közel 20 percet is a sütőben. Ha kicsit kihűlt de még nem teljesen akkor a porcukor-vanília kombinációba beleforgatjuk. A képen látható adag kétszerese lesz ebből a mennyiségű hozzávalóból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése