2015. november 28., szombat

Citromtorta gránátalmával Adventre

A legtöbbször akkor kísérletezem tortával, ha ünnep következik. De miért is ne süthetnénk egyet hétfő este? Tortát minden napra!! mondjuk hogy ez volt az elősütés Adventre. A sárga és piros színekben pompázó torta nekem annyira vidám, hogy akár színterápiának is bejönne.









Hozzávalók:
80 g kókuszliszt
fél tk szódabikarbóna
csipetnyi só
5 tojás
80ml mandulatej (vagy valamilyen növényi tej)
50ml méz
1 tk vanília kivonat
6 ek citromlé (fél citrom leve)
2 tk citrom reszelt héja
100g gránátalma (egy egy átlagos gránátalma fele) plusz még a díszítéshez
kókuszsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír :) )

Krém a tetejére:
kis doboz (200g) kókuszkrém (Cocomas)
fél citrom leve
2 ek méz
nagyon pici vanília

Elkészítés:
melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki kókuszzsírral egy kerek sütőformát. Keverd össze a kókuszlisztet,a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverd össze a tojást, mandula tejet, a mézet, vaníliát, citromlevet és a citrom reszeléket. Keverd össze a kókuszliszttel míg csomómentes nem lesz. Óvatosan add hozzá a gránátalma szemeket.
Süsd 20 percet (tűpróbáig).
A formában hagyd kihűlni, majd vedd ki belőle óvatosan.
Amíg hűl készítsd el a toppingot. Keverd a hozzávalókat egy magasabb falú tálba és habverővel keverd magas fokozaton 5 percig. Ne spórolj az idővel mert csak ennyi idő alatt érhető el hasonló krémes habos hatás mintha tejszínhab lenne. Egy spatula segítségével kend meg a kihűlt sütemény tetejét. A krém egy kicsit több mint ami a tetejére kell így marad az oldalára vagy meg is eheted most rögtön :)  Díszítsd a félretett gránátalma szemekkel. Nekem 6 személyre lett elég.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése