2015. november 27., péntek

Chapati az indiai kenyér

A chapati testvére a naan, a roti, a puri vagy a tortilla nevű társainak. Alig áll néhány hozzávalóból mégis elképesztően finom és darabja 1-1 perc alatt van kész. Egy zöldséges currys egytálételhez ettük, de én magában is enném bármikor. Humusszal, guacamoléval, zöldségekkel vagy akár húskedvelők pirított chilis kacsával.















Hozzávalók:
260 g liszt (gluténemntes shar B-ből, de barna rizslisztből 280, sima teljes kiőrlésűből 250g is elég)
150 ml víz
két púpozott tk Himalája só
még egy kis liszt a nyújtáshoz
kókuszzsír a sütéshez 1 kk vagy olaj


Elkészítés:
a hozzávalókat összekeverem és kézzel egy nagy golyót gyúrok belőlük kb 1 percen keresztül. 12 részre osztom egy kés segítségével és sodrófával kis hajszálvékony kerek lepényeket sodrok vele. Ha tapadna újra és újra meglisztezem. A palacsintasütőt egy kiskanál kókuszzsírral megkenem és felforrósítom. Beleteszem az első chapatit (nekem kettő is elfért egy serpenyőben) oldalanként max 1-1 percig sütöm. Ha a palacsintasütő nagyon felforrósodna lejjebb veszem a lángot. Ami elkészült melegen tartom (letakarom). Frissen tálalom, ekkor a legistenibb. Ha későbbre teszem tálalás előtt újra átmelegítem a palacsintasütőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése