2015. augusztus 6., csütörtök

Cukkinisajt antipasti

Cukkiniből készítettem sajtot, kókuszzsír snidling, pektin és parmezán hozzávalókból. Tapas, falatkák, előétel vagy délutáni beszélgetés mellé.


Hozzávalók:
fél cukkini
2 ek kókuszzsír (ebből fél a cukkini megsütéséhez ami kb 2 perc)
csipet Himalája só
csipet fokhagymasó
két maréknyi snidling
kk sáfrány
2 kk pektin (vagy bármilyen zselésítő anyag)
2 ek reszelt parmezán (laktózmentes)
egy csepp citromlé

Elkészítés:
a megmosott cukkinit felkarikázzuk és 2 perc alatt kókuszzsíron átsütjük. A többi hozzávalóval elturmixoljuk és szilikonos jégkockatartóba adagoljuk. Nekem ez 5 apró sajt lett. Egy éjjelre hűtőbe tesszük. Mindenféle jó falattal tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése