2015. június 5., péntek

Szörp készítés cukor nélkül

Hozzászoktunk már a cukorszirupos szörp készítéshez és sokszor a legegyszerűbb dolog sem jut eszünkbe, pedig hát tudjuk mi! Szeretnénk ha egészséges, hozzáadott cukormentes és vitamindús szörpöt ihatnánk és mi ez az eljárás?











Természetesen a mélyhűtés. Hiszen így a tápanyag és vitamin nem fő ki a finom eperből, málnából bármilyen gyümölcsből. Első feladat hogy kiválogassuk és jól megmossuk a gyümölcsöt, majd leturmixoljuk vagy gyümölcsprést használunk. Már csak az a kérdés miben tároljuk. Lehet kis tálkákban üvegekben, de nagyon praktikus a jégkocka tartóba tenni és így már csak egy-egy kocka kell a hideg vízhez nyáron a kellemes hűsöléshez. Tehetünk hozzá mentát, citromfüvet, lime-ot bármit amihez kedvünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése