2015. június 29., hétfő

Piripiri csirke grillezve

Ez a kedvenc grillcsirkénk, mert a pác profi, és ennél a receptnél éreztük meg először azt a hihetetlen különbséget a szárazabb csirkemell és a szaftosabb filézett csirkecomb között. Mindenkinek ajánlom, elronthatatlan.
















Hozzávalók:
125 ml olívaolaj (extra szűz)
1 ek csili (apróra vágott)
60 ml citromlé
3 gerezd összezúzott fokhagyma
2 kk reszelt gyömbér
2 tk őrölt pirospaprika
2 tk oregánó
1 tk Himalája só

1,5 kg filézett csirkecomb


Elkészítés:
az olajat, a csilit, a citromlevet, a fokhagymát, a  pirospaprikát, az oregánót és a sót egy kis lábosban forraljuk fel. Majd tekerjük lejjebb a lángot és főzzük még pár percig. Tegyük félre míg egy kicsit meghűl. Öntsük át egy turmixba és turmixoljuk míg teljesen csomómentes nem lesz. Ha nem volt szerencsénk a boltban és nem kaptuk filézett csirkecombot akkor most a filézés jön. Miután kifiléztük klopfoljuk mindenhol azonos vastagságúra. Ez nagyon fontos mert így fog egyenletesen megsülni és nem lesznek megégett és rágós részek egyszerre. Egy nagyobb jól zárható tálba tegyük a csirkecombokat és öntsük le a páccal. Jól dolgozzuk össze hogy mindenhol jól érje a húst. Tegyük a hűtőbe egy éjjelre, vagy egy fél napra.
Készítsük elő a grillt és tegyük a húst a rácsra vagy sütőtálra. 10 percig grillezzük közben a páclével locsolgathatjuk. Citrommal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése