2015. május 30., szombat

Cikkinis-sárgarépás-pekándiós muffin

Egy igazi vega muffin, ami reggel vajjal megkenve vagy tojáskrémmel mennyei. Még ma elkészítettem hogy ha vasárnap reggel felkelek akkor azonnal ehessem. A pekándiótól különleges olajos tészta a zöldségekkel megannyi diétába belefér. Míg készítjük úgy tűnhet hogy hatalmas adag ez a tészta de amikor kimérjük a muffin formákba még ügyeskedni is kell hogy mindegyik telel legyen.














Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
2 sárgarépa
6 dkg pekándió őrölve
25 dkg gluténmentes liszt vagy tökmagliszt ( ebben az esetben 160 fokos sütőben 40-50p)
2-3 kk Himalája só
1 tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szerecsendió
2 tk foszfátmentes sütőpor
2 tojás
9 dkg kókuszzsír
2,5 dl mandulatej vagy víz

Elkészítés:
a sütőt 210 fokra melegítjük, a muffin formákat kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele (meghálálja a ráfordított forintokat amit akkor látunk be amikor nem teszünk bele és nem jön ki a muffin). A cikkinit és a sárgarépát megmossuk a végeket levárjuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A pekándiót megőröljük, ez egy nagyon olajos fajta dió így meg kell küzdeni hogy mind kijöjjön az őrlőből. A lisztet, sót, fahéjjat, szerecsendiót, sütőport és a pekándiót összekeverjük majd a zöldségekhez adjuk és jól elkeverjük. A tojást, kókuszzsírt tejet/vizet elektromos habverővel összedolgozzuk majd minden hozzávalót összekeverünk. Egy kanál segítségével a muffin formába töltjük és 25-30 percig sütjük. Sütés után ha nem használtunk muffin papírt még melegen körbevágjuk és 10 perc múlva kiborítjuk rácsra hűlni (vagy nem és így is meghűl csak ráncos lesz).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése