2015. március 10., kedd

Almás-mákos szelet kenyérsütőben sütve

Anyukám isteni almás-mákos sütit készített, de a recept már nem volt meg. Így kikísérleteztem egy újat ami nagyon jól sikerült. Igazán puha finom süti lett belőle, az a fajta amibe ha beleharapsz valahogy érzed az otthon melegét és szeretetét.
















Hozzávalók:
130g darált mák
60g eritrit (vagy xukor)
100g rizsliszt
80g kókuszzsír (megolvasztva hogy folyékony legyen)
2 tojás
2 kk fahéj
egy citrom reszelt héja
2 nagy édes alma

Elkészítés:
A lisztet és a mákot összekeverjük. A tojás sárgáját, édesítőt, kókuszzsírt (ha felmelegítetted várj míg kicsit meghűl de még folyékony marad nehogy a tojások megfőljenek vagy használj kókuszolajat) elektromos habverővel összekeverjük. A tojásfehérjét keményre verjük szintén habverővel. Az almákat lereszeljük, hozzáadjuk a citrom héját és a fahéjat.Összekeverjük az összes hozzávalót és  kenyérsütőben sütisütő (Bake) fokozaton megsütjük egy óra alatt vagy simán sütőben 180 fokon 35 percet előmelegített sütőben. Kb 8 szelet lesz belőle és lekvárral lehet fokozni vagy vékonyra vágott mandula szeletekkel a tetején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése