2014. augusztus 4., hétfő

Padlizsános egytál

Egy igazán hétvégére való kiadós recept. Laktózmentes sajttal készült egytál, ami 6 személyre sült de négyen ettük meg. Egyszerűen isteni lett. A Good Food utolsó számában láttam a szezonális rovatban, kicsit átszerveztem, de majdnem ugyanaz.
















Hozzávalók:
3 nagy padlizsán
1 kg darált hús (marha, sertés vagy csirke)
3 fej vöröshagyma
1 l paradicsomlé
egy csomag (10 szelet) laktózmentes sajt
kakukkfű és rozmaring 3-3 szál
Himalája só
1 ek méz

Elkészítés:
a darált húst kókuszzsíron vagy olajon fehérre átsütjük. Majd kiszedjük egy tálra és melegen tartjuk. A felaprított hagymát a 3-3 szál fűszerrel átpirítjuk és visszatesszük rá az elősütött darált húst. Mehet rá az összes paradicsomlé is. Megsózzuk. Főni hagyjuk kb 50 percet. Néha ellenőrizzük és töltsük után egy kis vízzel. Ha kész a fűszereket kihalásszuk. Közben a padlizsánt fél centis szeletekre vágjuk és megsózzuk. 160 fokon légkeveréses sütőben 40 percet sütjük. Ha minden kész jön az összeállítás. Egy adag padlizsánnal kirakjuk a tepsi alját rá egy adag paradicsomos hús és pár szelet sajt. Így rétegezzük majd a tetejére is sajtot teszünk. Megint 160 fokon 20 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése