2013. november 7., csütörtök

Töltött csirke

Imádom a töltött csirkét de valahogy nem készítettem már jó ideje. Tudom egyszerű de a töltelék miatt most közreadom hátha valakinek pont ez az infó nincs meg. Lehet hozzá párolt zöldséget vagy grillezettet enni vagy kölest bármilyen salátát vagy amit éppen kívántok.

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb kisebb darabokra vágva
Himalája só
2 főtt tojás
1 tojás nyersen
10 dkg máj elkapargatva
2 ek petrezselyem
egy kis fej vöröshagyma
3 ek zabkorpa vagy amaránt

Elkészítés:
a töltelékkel kel csak többet foglalkoznunk. 2 tojást felteszünk főni. A hagymát apróra vágjuk és kis kókuszzsíron átfuttatjuk, a májat elkaparjuk és a hagymán 2-3 perc alatt átsütjük. A zabkorpát a nyers tojást, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük és ha a hagymás máj kicsit meghűlt hozzákeverjük. Ha kész a két főtt tojást kis darabokra vágjuk és azt is hozzákeverjük. A csirke bőre alá betöltjük. Ha marad plusz töltelék kis gombócot gyúrunk és a csirke mellé tesszük. A csirkét megsózzuk. Lefedve sütjük előmelegített sütőben 200 fokon 50 percet majd levesszük a fedőt vagy a fóliát és még 8 percet pirítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése