2013. október 24., csütörtök

Gránátalmás csirke kölessel és sült sütőtökkel


Mutatós és nagyon finom :) a csirke megsül a sütőben megszórjuk a gránátalma szemekkel és kész. A köret pedig bármi lehet ha egyáltalán kell hozzá köret :) De nálunk nagyobb társaság gyűlt össze úgyhogy jól jött a köret is.

Hozzávalók:
egy kiló csirkecomb (ketté vágva ha nagyobbak)
Himalája só
egy gránátalma
két piros alma a díszítéshez
köret:
egy adag köles (én a gyorsan kifőzhető zacskós verziót választottam)
egy sütőtök
kevés apróra vágott csili

Elkészítés.
a csirkéket hideg vízzel lemossuk, majd tepsibe tesszük és megszórjuk sóval, 190 fokon 1.40 percet sütjük. A gránátalmát megpucoljuk azaz levágjuk a külsejét és a szemeket kézzel leszedjük a sárga tokjáról ami összetartja. Csak úgy kipattognak belőle. Ha késsel vágjuk esetleg akkor számítsunk rá hogy a piros lé megfoghatja a ruhánkat. A sütőtököt előre is elkészíthetjük, feldaraboljuk és 180 fokon kb 50 perc alatt puhára sütjük. Sülhetnek egymás alatt is a csirkével egy sütőben! Míg sülnek, van idő bőven, a kölest egy tasakkal 1.5 l lobogó vízben kifőzzük kb 16 perc alatt, akkor amikor már belátható időn belül kész lesz a csirke. Megszórjuk csilivel. Ha a csirke kész megszórjuk a gránátalma szemekkel és almaszeletekkel díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése