2013. június 4., kedd

Camambert-es perec

Lányom évzárójára készítettem mindenféle falatkát. Ez az egyik közülük. Szerintem jól variálható liszttől függ hogy milyen lesz a végeredmény. Sajtimádóknak a legtalálóbb falat, szombat esti beszélgetős.iszogatós partyira amolyan sörkorcsolyának is szuper. Az adagra figyelni kell ez most csak egy tepsi volt, rögtön kettővel érdemes indítani, nagyon fogy.

Hozzávalók:
22 dkg liszt (mindenki diétája szerintit használjon pl glutenix gluténmentes liszt)
20 dkg camambert sajt vagy kékpenészes laktózmentes sajt
10 dkg vaj (laktózmentes)
1 tojássárgája
Himalája só
1 tojás a megkenéshez

Elkészítés:
A lisztet a lereszelt vagy apróra vágott sajttal a vajjal és a tojássárgával és némi sóval összedolgozzuk. A tésztából kisebb rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. (Minél kisebbre formázzuk annál gyorsabban fogy el ez tapasztalat). A tetejét megkenjük egy tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Egy darab kb 60 kcal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése