2013. május 14., kedd

Padlizsánkrémes tortilla

Gyors étel és én a végtelenségig tudnám enni olyan finom, de kettőnél megálltam.

Hozzávalók:
Tortilla lapok
1 padlizsán
2 ek mustár
Himalája só
bors
2 fej fokhagyma
1 kk citromlé
1 és 1/2 deci extra szűz olívaolaj
pár salátalevél

Elkészítés:
Karikázd fel a padlizsánt és sózd borsozd, majd tegyél rá pici olívaolajat (vagy kend meg vele) és süsd 180 fokon 30-40 percet vagy grillezd meg. Már így is szuper köret, de folytasd tovább. Ha kihűlt tedd a turmixgépbe és öntsd hozzá a további hozzávalókat azt olajat szépen apránként csurgasd. Kóstolgasd és tegyél még hozzá bármelyik hozzávalóból ha kevés.
Kissé melegítsd meg a tortilla lapot (így nem törik el és valahogy az íze is finomabb) és kend meg padlizsánkrémmel, tegyél minden laphoz egy-két saláta levelet is. Tovább turbózhatod bármivel, zöldségekkel, hússal én a frissen darabolt fehér káposztát és hagymát szeretem hozzá a legjobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése