2013. május 13., hétfő

Malajziai Csirke

Ez egy isteni variáció vacsorára vagy ebédre való húsos-zöldséges fogásnak.Egy adag pedig jó is lehet holnap ebédre kis dobozban a munkahelyre.

Hozzávalók:
szószhoz:
 5-6 levél citromfű (nekem eléggé elburjánzott a kertben)
2 fokhagyma
2 ek gyömbér
2 nagy vöröshagyma
2 kk curry
2 ek olívaolaj vagy mogyoróolaj

600 g csirkemellfilé apróra darabolva
olívaolaj a sütéshez ( 1 ek)
1 nagy fej hagyma
Himalája só
3 citromfű levél
2 kk fahéj vagy egy rúd
450 ml tej (kókusz vagy sima)
1 kk méz
400 g zöldbab (megpucolt feldarabolt)
koriander

Elkészítés:
A szósz hozzávalóit összeturmixoljuk és közben apránként hozzáadagoljuk az olajat. Elindítjuk-leállítjuk a gépet jópárszor. Majd az olajat felhevítjük és ráöntjük ezt a pasztát és mehet rá a nagy fej hagyma apróra darabolva és ahogy illatozik, mehet rá az apróra vágott csirke (sózva) is. Nagy lángon kevergetjük egy-két percig majd ráöntjük a tejet és a többi hozzávalót kivéve a zöldbabot. Takarékra vesszük a lángot és 20-25 percig főzzük. A végén ráöntjük a zöldbabot és még 5 percig együtt főzzük. Citromfűvel vagy korianderrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése